Vores liv i byer og bygninger er under forandring.  I 2030 vil 60% af os bo i byer, samtidig med at vores CO2 aftryk skal nedsættes markant. Derudover føler 210.00 danskere sig ensomme, mens 7 ud af 10 drømmer om mere fællesskab, der hvor de bor. Disse udfordringer kræver markante ændringer i det byggede miljø og at vi begynder at fokusere meget mere på både den sociale, miljømæssige og økonomiske bæredygtighed. Så hvordan kan vi bygge og renovere bygninger, til at understøtte alle aspekter af bæredygtighed på én gang? Det er det spørgsmål SUSTAINABLE BUILD stiller skarpt på i vores innovationsudfordring 2020, under temaet:

CHANGING LIVES : CHANGING BUILDINGS

Det er afgørende at vi finder nye løsninger, der understøtter at vi lever mere bæredygtigt og eftersom vi bruger 80-90% af vores tid indenfor i bygninger, er der et stort potentiale i at finde en del af løsningerne her. I løbet af august og september har vi været rundt i landet og sammen med engagerede aktører, på tværs af branchens værdikæde, udforsket hvordan vores boliger, bygninger og nærmiljø kan inspirere, støtte og opfordre os til en hverdag med mere fællesskab, bevægelse og et lavere ressourceforbrug. Diskussionerne har været livlige og udbytterige. Alt fra smarte bygninger og rum, der kan tilpasses forskellige behov og livsmønstre, til services og platforme der skaber tillid, tryghed og fællesskab, er blevet vendt og foreslået som en fast del af det bæredygtige byggeri.

Disse og mange andre perspektiver, har vi nu samlet til vores Innovation Challenge 2020, som vi glæder os til at annoncere på Building Green i Forum fredag d. 31/10 fra kl. 15.00-16.00. Det sker på VIP DISCUSSIONS scenen – Kom og vær med!

Innovationsudfordringen er åben for iværksættere og virksomheder i Danmark, såvel som globalt. Målet er at identificere og accelerere innovationer i byggeriet, der kan løse nogle af de store udfordringer vi står overfor og fremme det bæredygtige liv i vores bygninger.

Så kom og deltag, når vi debatterer og lancerer årets Innovation Challenge, sammen med:

Vi glæder os til at se jer!

SUSTAINABLE BUILD er et partnerskab mellem ledende aktører på tværs af den danske byggebranche: Henning Larsen, NCC, PensionDanmark, Region Midtjylland og Tarkett. Initiativet er muliggjort via støtte fra Grundejernes Investeringsfond (GI) og Industriens Fond (IF). Initiativet involverer udover de nævnte partnere en række kommuner, aktører fra hele byggebranchen samt en række relaterede industrivirksomheder.

Deltag i debatten og annonceringen af årets Sustainable Build Innovation Challenge